петък, 9 ноември 2012 г.

Каджунска заложна къща

Предвид изключително успешната поредица  Спецове в заложната къща от History Chanel  още през декември миналата година обявиха стартирането на нов телевизионен реалити формат, който ще бъде заснеман в град Александрия, щата Луизиана. Героите на сериала са собственикът на Silver Dollar Pawn & Jewelry Center  Джими Де Рамус и неговото семейство и служители.  Първият епизод на новия сериал беше излъчен на 8 януари 2012 година, и след изключително успешния първи сезон на шести юни стартираха и снимките на втори сезон от реалитито.

За главните герои в шоуто

Собственикът на заложната къща и вече утвърдена звезда на Cajun pawn stars Джими Де Рамус e в бизнеса повече от тридесет години и според клиентите и служителите си е ходеща енциклопедия със знания за всевъзможни ценности с колекционерска и историческа стойност. В своята дълга и успешна кариера Джими е бил дългогодишен председател на асоциацията на заложните къщи в своя щат и е сред хората работили за промяната на законите на  Луизиана по отношение на заложните къщи.

Освен Джими в шоуто герои са и други членове на фамилията Де Рамус, а именно дъщеря му Тами, съпругата му Пеги и по-малкият му брат Джони. Други чести участници са служителите са Роби, Уолт, Тина и Фред. Като епизодични герои се включват и някои от постоянните клиенти на заложната къща, като леко смахнатият и мъкнещ всевъзможни откачени вехтории Жокер.

За Silver Dollar Pawn & Jewelry Center 

Silver Dollar Pawn & Jewelry Center  е една от най-големите заложни къщи в американския Юг. Търговските зали и складовите помещения са простират на над 20 000 квадратни фута и са сред атракциите за туристите. Само в основната търговска зала има над 43000 различни вещи, сред които могат да бъдат открити холивудски реквизит, автографи, старинни монети, огнестрелни оръжия от различни епохи, антикварни ценности и разбира се голям асортимент от златни бижута. На официалният сайт на заложната къща  http://silverdollar-alexandria.com можете да намерите координатите на Silver Dollar Pawn и да я разгледате, ако случайно посетите Щата на пеликаните, както още е известен Луизиана.
За много от зрителите така и не става ясно какво означава думата Cajun в името на сериала. В действителност Cajuns наричани още акадийци са потомци на френски бежанци преселили се през 18 век от Канада в Луизиана, която по това време е френско владение. Cajuns са извести със специфичната си култура , музика и изискана кухня наследена от техните френски предци, сред които най-отличителни са традиционните ястия от морски дарове, скаридите, лангустите, мидите. Естествено кухнята не остава неповлияна от местната фауна и в ястията на френските потомци присъстват и нетипичното за кухнята на Франция пържено алигаторско месо. Традициите на Cajuns са силни в град Александрия и околностите му, като френският език се предава през поколенията и масово се използва в къщите, кафенетата и магазините на града.

Според мен сериалът си заслужава да се гледа най-малкото, заради това да се види как бизнесът заложни къщи в САЩ се адаптира към местните условия и това което търсят, хората в провинцията. И докато при Рик Харисън в Лас Вегас бижутата и антиките са масово срещан залог Джими Де Рамос не се свени да приеме като залог цяло стадо магарета, ценени от местните фермери заради това, че гонят койотите.

Няма коментари:

Публикуване на коментар