сряда, 14 декември 2011 г.

Няколко причини да не теглим бързи кредити от финансова институция

Противно на заливащата ни отвсякъде реклама за предоставяне на бързи кредити ще се опитам максимално обективно да посоча причините поради които при настоящата икономическа обстановка не си заслужава да се рискува с теглене на бърз кредит от финансова институция без поръчители и обезпечение.

Първата причина, поради която здраво мислещия човек в България трябва да се въздържа от тегленето на бързи кредити е нестабилната икономическа обстановка, която от своя страна не дава сигурност на доходите и от там прави рискът кредитополучателят да изпадне в невъзможност да си погасява вноските много вероятен.

Втората причина да се въздържите от теглене на бърз кредит е неясните договори, с които ще се сблъскате и скритите условия и такси, за които обикновено разбирате едва когато сте подписали документите. За неустойките при закъснение няма да коментираме, хората, които са закъснявали знаят за какво става въпрос.

Третата причина, която е следствие от първата – в случай на неплатежоспособност поради загуба на работа например започват едни неприятни срещи с пръкналите се като гъби фирми за събиране на кредити и частни съдебни изпълнители, които не са кой знае колко по-различни от събирачите на заеми. А размерът на дължимата сума нараства главоломно.

Но какво да правим ако реално се нуждаем от бързи кредити и обстоятелствата ни притискат?
В този случай много по-изгодният и безпроблемен вариант е да се обърнете към някоя голяма верига заложни къщи, където бързия кредит срещу залог ще ви бъде отпуснат при същите, ако не и при по-добри лихвени условия. Другото предимство, е че схемата на бързите кредити срещу залог е много по-гъвкава и незадалжаваща с големи гратисни периоди, а договорите максимално опростени и ясни.

Ако случайно загубите доходите си единственото, което ще последва е, че ваша вещ просто ще престане да бъде ваша, но като се замислите това е малка цена в сравнение с изпълнителните дела, съдебните разноски, нервите, събирачите на кредити,  и течащите законови лихви върху задължението, което така или иначе ще бъдете принудени да платите, но на 2-3 пъти по-висока цена.

Друг момент, който прави бързите кредити от заложна къща най-добрия вариант е, че той наистина е най-бързият начин да получите пари при спешни случаи, като никой от широко афишираните бързи кредити не може да ви даде скоростта, опростената процедура и спестените нерви и време, които могат да ви предоставят експресните парични заеми от заложна къща.

Няма коментари:

Публикуване на коментар